Україна
Каталог   /   Велика побутова техніка   /   Винні шафи

Порівняння Electrolux KBW 5 X vs Electrolux ERW 1573 AOA

Додати до порівняння
Electrolux KBW 5 X
Electrolux ERW 1573 AOA
Electrolux KBW 5 XElectrolux ERW 1573 AOA
Порівняти ціни 45Порівняти ціни 1
Відгуки
0
0
0
1
ТОП продавці
Головне
Компактний розмір. Утоплена ручка дверцят. Можливість розміщення великих пляшок. Низьке енергоспоживання класу A++. Поєднання з безліччю вбудованих кухонних пристроїв Electrolux. Широкий діапазон температури навколишнього середовища.
Внутрішня ємність для розміщення 52 пляшок. 6 дерев'яних полиць. Ємність для води (підтримка оптимальної вологості).
Кількість пляшок18 шт52 шт
Можливість вбудовування
Характеристики
Типкліматичнийкліматичний
Загальний об'єм49 л145 л
Мін. температура5 °С5 °С
Макс. температура20 °С18 °С
Тип охолодженнякомпресорнийкомпресорний
Дверіскляна (тонована)скляна (тонована)
Кількість полиць26
Матеріал полицьдерев'янідерев'яні
Регулювання висоти полиць
Функції та можливості
Функції
внутрішнє освітлення
вентиляція камери
 
внутрішнє освітлення
вентиляція камери
перевішування дверей
Інше
Управліннясенсорне внутрішнєсенсорне внутрішнє
Дисплей
Відкриванняpush to open (без ручки)навісна ручка
Клас енергоспоживанняA++A
Клас енергоспоживання (new)G
Споживання енергії в рік83 кВт*год148 кВт*год
Кліматичний класST (субтропічний)SN, N, ST, T
Рівень шуму39 дБ42 дБ
Клас гучностіD
Габарити (ВхШхГ)45x59.5x56.6 см82x60x56.5 см
Розміри для монтажу (ВхШхГ)450x560x550 мм822x600x550 мм
Колір корпусу
Дата додавання на E-Katalogлистопад 2019грудень 2017

Кількість пляшок

Максимальна кількість стандартних винних пляшок (прямих, типу «бордо»), на яке розрахована шафа.

Закономірно, що збільшення місткості позначається на габаритах і ціне пристрою. Так що для приватного домашнього застосування оптимальним вибором може стати компактний винний шафа невеликої місткості (до 20 пляшок) — тим більше що і висота таких пристроїв, як правило, невелика. Втім, низькі винні шафи можуть вміщувати і більше вмісту — 24 – 25 пляшок і більше. Моделі з місткістю 50 – 80 пляшок розраховані вже в основному на бари і ресторани, однак можуть стати в нагоді і захопленим колекціонерам вин; а найбільш об'ємні з сучасних винних шаф вміщують помітно більше 80 пляшок — в деяких агрегатах до двох-трьох сотень.

Також варто відзначити, що винні шафи не рекомендується заповнювати щільно, на повну ємність — в ідеалі фактична заповненість повинна бути нижче максимальної хоча б відсотків на 30. Так що при виборі варто робити відповідний запас.

Загальний об'єм

Загальний об'єм робочої камери (камер) винної шафи.

Хоча основною характеристикою таких агрегатів є ємність в пляшках (див. вище), дані про об'ємі також можуть стати в нагоді при оцінці і порівнянні різних моделей. Річ у тім, що при однаковій місткості більший об'єм означає більше вільного простору в заповненому шафі, кращу циркуляцію повітря і більш ефективний розподіл температури. З іншого боку, збільшення об'єму збільшує також ціну і габарити — а для широкого чи високого винного шафи може просто не знайтися місця.

Макс. температура

Найбільш висока температура в робочій камері, яку може забезпечувати дана модель.

Зазначимо, що оптимальна температура для зберігання різних сортів вин одна — близько 10..12 °С; у такому режимі може працювати будь винний шафа. А більш високі значення можуть знадобитися в основному для підготовки червоних вин до подачі — такі вина залежно від сорту і смакових особливостей слід подавати за температури від 13 до 18 °С. Більш детальні рекомендації з цього приводу можна знайти в спеціальних джерелах, однак у будь-якому разі чим вище температурний максимум винного шафи — тим більше можливостей по налаштуванню мікроклімату він пропонує.

Також відзначимо, що підвищення температури може знадобитися при зберіганні, причому не тільки червоних вин — в таких умовах прискорюється процес дозрівання.

Кількість полиць

Кількість полиць, передбачених у конструкції винного шафи.

Такі полки зазвичай встановлюються на напрямних і можуть при необхідності вилучатись, а в деяких моделях — ще й переставляти на інший рівень. Все це може стати в нагоді для організації простору всередині шафи — наприклад, для розміщення великих пляшок збільшеної товщини можна зняти одну з полиць, забезпечивши потрібне кількість простору. Що стосується кількості, то воно підбирається виробником з урахуванням місткості, ширини і висоти робочої камери, так що ключового значення при виборі цей параметр не має. Зазначимо тільки, що підставка, розміщена на самому дні робочої камери, в даному випадку полицею не вважається.

Регулювання висоти полиць

Можливість змінювати висоту розташування полиць всередині шафи.

Регулювання висоти полиць у винних шафах зазвичай здійснюється аналогічно тому, як це реалізовано в холодильниках: знімні полки встановлюються на напрямних, а щоб поміняти висоту розміщення, досить переставити полицю на іншу пару напрямних. Це дозволяє змінювати не тільки рівень розташування окремих «поверхів», але і їх загальна кількість, підлаштовуючи шафа під особливості ситуації.

Функції

Внутрішнє освітлення. Власне освітлення, встановлене в робочій камері. Дає змогу краще бачити вміст шафи. Освітлення особливо корисно з тієї причини, що навіть при яскравому зовнішньому світі робоча камера нерідко опиняється в тіні.

Підігрівання камери . Можливість роботи шафи в режимі підігрівання. Зміст цього режиму залежить від типу агрегата (див. вище). Так, в температурних моделях підігрівання застосовується в основному для підготовки червоних вин до подачі: нагадаємо, що зберігаються такі вина при стандартних 11..12 °С, а от оптимальна температура сервірування може становити до 18 °C, залежно від конкретного сорту. У кліматичних шафах, зі свого боку, ця функція розрахована в основному на варіант, якщо температура зовнішнього повітря падає нижче оптимальної температури робочої камери (наприклад, при проблемах з опаленням). Крім того, підвищення температури при зберіганні прискорює процес дозрівання вина, що також може стати в нагоді на практиці.

Швидке охолодження. Спеціальний режим інтенсивного охолодження, призначений для ситуацій, коли у вже завантажену шафу потрібно додатково помістити значну кількість неохолоджених пляшок. Якщо зробити це в звичайному режимі роботи, то температура всередині помітно підвищиться — а це може негативно позначитися на винах, що вже зберігаються в шафі. А в режимі швидкого охолодження надлишки тепла інт...енсивно відводяться з робочої камери, що дає можливість уникнути порушень мікроклімату. Варто зазначити, що такий режим зазвичай потрібно вмикати заздалегідь, за кілька годин до завантаження нової партії вина, і вимикати через певний час, щоб уникнути перевантажень; ці подробиці обов'язково наводяться в документації виробника.

Вентиляція камери. Наявність системи вентиляції в робочій камері шафи. Така система запобігає накопиченню неприємних запахів, які можуть негативно вплинути на смак вина, проникаючи через пробки. Відзначимо, що в моделях без вентилятора циркуляція повітря теж відбувається, проте вона значно менш інтенсивна.

Регулювання вологості. Можливість регулювання вологості повітря всередині винної камери. Деякі сорти вина досить вимогливі до умов зберігання і потребують не тільки певної температури, але і вологості повітря; функція регулювання вологості дає змогу виставити її оптимальне значення. Крім цього, вологість в будь-якому разі не повинна бути нижче 70%, інакше пробка всихає і в пляшку потрапляє зайва кількість повітря, що прискорює окислення вина і погіршує його смак.

Вугільний фільтр. Спеціальний фільтр, який видаляє з повітря у винній шафі сторонні запахи. Винні пляшки не є повністю герметичними — деяка кількість повітря постійно проникає через пробку, яка має пористу структуру, і різкі запахи можуть таким чином проникнути в пляшку і негативно позначитися на смаку і ароматі вина. Вугільний фільтр дає змогу уникнути цього, варто враховувати, що такий фільтр необхідно час від часу міняти.

Антивібраційна система. Система для згладжування різних вібрацій і струсів, що впливають на винну шафу. Такі впливи вкрай небажані для зберігання — вони порушують протікання біохімічних процесів і можуть взагалі зіпсувати продукт. Наявність антивібраційної системи актуальна в основному для шаф з компресорами (див. «Тип охолодження») — саме компресорні контури більше за все схильні до вібрацій. Якщо ж в такому агрегаті така функція відсутня — це означає, що перед нами бюджетна модель, не розрахована на тривале і ретельне зберігання дорогих вин, або пристрій з висококласним компресором, який першопочатково має низький рівень вібрацій і може використовуватись без спеціального захисту від них. Що стосується термоелектричних шаф, то вентилятори, що застосовуються в них, теж є потенційними джерелами вібрацій, однак не настільки інтенсивними, як компресори. Тому серед подібних агрегатів «антивібрація» хоч і зустрічається, але дуже рідко.

Перевішування дверцят. Можливість на свій розсуд обрати сторону, в яку будуть відкриватися дверцята винної шафи. Ця функція дає можливість підлаштувати конструкцію під місце розташування; вона може виявитися особливо корисною в обмежених умовах, де нормально відкрити двері можна тільки в один бік.

Індикатор закриття дверцят. Система, що відстежує закриття дверцят винної шафи. Якщо дверцята тривалий час не закриті, або закриті недостатньо щільно, подається звуковий або світловий (залежно від моделі) сигнал. Це дає змогу уникнути критичної зміни температури і вологості в винній камері і зберегти якість вина.

Індикатор несправності. Система, що відстежує стан агрегатів винної шафи і подає сигнал у разі виявлення несправності. Це дає змогу уникнути неприємних наслідків, починаючи від критичної зміни умов зберігання і псування вина і закінчуючи серйозними поломками і навіть аваріями.

Захист від дітей (замок). Спеціальний замок, призначений в основному для того, щоб допитливий малюк не зміг дістатися до вмісту винної шафи. «Дитяче» блокування вмикається і вимикається особливим способом, який не створює проблем для дорослого, але не доступний для дитини. А в деяких моделях такий замок закривається традиційним ключем і може призначатися ще й для загального захисту від несанкціонованого доступу до вмісту шафи.

Відкривання

Push to open (без ручки). Винні шафи, оснащені дверцятами без будь-яких ручок. Відповідно, і спосіб відкривання таких агрегатів відрізняється від звичайного: потрібно лише легко притиснути фасад. Іменується така технологія Prush to open, (в перекладі з англійської означає»Натисніть, щоб відкрити"). За фіксацію дверей відповідає спеціальний доводчик, механізм надійно фіксує її і легко відкриває / закриває. На основний функціонал дана особливість не впливає, проте вона може виявитися дуже доречною з точки зору дизайну: так, Винні шафи з дверцятами без ручок ідеально підходять для інтер'єру в мінімалістичному «хай-тековом» оформленні.

Прихована ручка. Ручка, виконана у вигляді виїмок на торці дверей. Дана особливість надає шафі акуратний, стриманий зовнішній вигляд - з мінімумом зайвих деталей на двері. Крім того, звичайну ручку можна зачепити при необережному русі, а з прихованою це неможливо; цей момент буває особливо актуальний в обмежених умовах. З яких-небудь помітних недоліків подібної конструкції можна назвати лише те, що вона менш «ухватиста» і надійна в утриманні, ніж звичайна ручка. Через це деякі користувачі вважають приховані ручки менш зручними; крім того, естетичні смаки покупців також бувають різними.

- Навісна ручка. Ручки традиційної конструкції, помітно виділяються на двері; іншими словами - все ручки, що не належать до прихованих. Хоча прихована конструкція ціл...у низку переваг, проте досить багато покупців все одно вважає за краще класичну конструкцію. Основний мотив при цьому полягає в тому, що за звичайні ручки можна надійніше вхопитися, вони вимагають менших зусиль для відкриття дверей і в цілому зручніше у використанні (особливо для людей, які не відрізняються силою пальців). Крім цього, деяким користувачам просто подобається характерний вигляд дверей з ручками.

Клас енергоспоживання

Клас енергоспоживання характеризує, наскільки економічно винний шафа витрачає електроенергію. Найбільш високий (економічний) клас серед сучасних агрегатів — А++, потім А+, А, B, C і далі за алфавітом.

Варто мати на увазі в даному разі враховується не енергоспоживання саме по собі, а «ненажерливість» у порівнянні з агрегатами, що мають аналогічні характеристики (і той ж тип охолодження, див. вище). Тому, наприклад, професійний агрегат на 80 пляшок з класом А++ фактично буде споживати більше енергії, ніж «кімнатна» модель на 15 пляшок з класом C. Також відзначимо, що більш економічні пристрої обходяться дорожче, однак цю різницю зменшення рахунків за електрику в процесі експлуатації.

Клас енергоспоживання (new)

Даний параметр характеризує економічність споживання електроенергії винною шафою. Класи позначаються латинськими літерами від A до G, за зростанням енергоспоживання. Власне, так було першопочатково і задумано, поки до класу А не підтягнулися більш енергоефективні моделі, які в результаті отримали маркування А+, А++, А+++. Подальший розвиток технологій дав змогу піти ще далі, і щоб не плодити плюси у маркуванні енергоефективності, в березні 2021 року виробники повернулися до колишніх індексів від G до A, де А — найбільш енергоефективна винна шафа. Відповідно моделі 2021 року будуть мати сучасне маркування, а старі зразки будуть маркуватися колишнім чином.
Динаміка цін
Electrolux KBW 5 X часто порівнюють