Україна
Каталог   /   Мала побутова техніка   /   Кухня   /   Електрогрилі

Порівняння De'Longhi Multigrill CGH1030D нержавіюча сталь vs Zelmer GE1000 нержавіюча сталь

Додати до порівняння
De'Longhi Multigrill CGH1030D нержавіюча сталь
Zelmer GE1000 нержавіюча сталь
De'Longhi Multigrill CGH1030D нержавіюча стальZelmer GE1000 нержавіюча сталь
Порівняти ціни 18
від 1 400 грн.
Товар застарів
Відгуки
0
0
13
0
0
0
1
ТОП продавці
Головне
В комплекті 3 набору змінних пластин: для приготування стейків, сендвічів і вафель. У наборі — двостороння лопатка для догляду за поверхнями і мірна ложка для тіста.
Типконтактний (притискний) грильгриль-мангал
Характеристики
Споживана потужність2000 Вт1650 Вт
Управліннякнопковеповоротний перемикач
Матеріал поверхніметалметал
Розмір робочої поверхні37x23 см
Поверхня пластингладка і рифленагладка і рифлена
Пластин в комплекті6 шт
Пластини для вафель
Функції
термостат
таймер вимкнення
роздільне регулювання температури
знімні пластини
ручне підлаштування висоти пластин
відкривання на 180°
термостат
 
 
знімні пластини
 
 
Інше
Дисплей
Кришка
Піддон для жиру
Матеріал корпусаметалметал
Колір корпусу
Дата додавання на E-Katalogсічень 2017серпень 2012

Тип

Загальний тип пристрою.

Серед кухонних приладів, що належать до електрогрилів, у наш час виділяють такі різновиди: притискний гриль, відкритий, раклетниця, шашличниця, електросковорода і піца мейкер і гриль-піч. Ось більш докладний опис кожного з цих різновидів:

— Контактний гриль. Класичний, найбільш поширений різновид електрогрилів. Робоча частина такого пристрою складається з двох горизонтальних поверхонь, що нагріваються. Для завантаження продукту ці поверхні розкриваються на зразок книги, а при роботі у звичайному режимі страва, яка готується, затискається між ними — це забезпечує щільний контакт між продуктом і нагрівачем, сприяючи ефективності нагрівання і швидкості приготування. Власне, хороша швидкість і ефективність є основними перевагами контактних грилів. Крім того, подібні прилади в цілому досить універсальні, а багато з них допускають також одностороннє нагріваня та/або роботу у відкритому стані (на зразок гриля-барбекю — див. нижче). З недоліків даної конструкції можна відзначити помітні обмеження за товщиною продукту, який готується, та неможливість перевірити стан страви, не відкриваючи гриля. Втім, ці моменти не так часто є принциповими: великі шматки їжі в принципі рідко готуються на контак...тному грилі, а закритість у багатьох моделях компенсується такими можливостями, як термостат або автоприготування (див. «Функції»).

– Відкритий. Інша назва — «гриль-барбекю», і цей термін дуже чітко описує основну особливість подібних моделей. На відміну від контактних грилів, в грилях-барбекю використовується одна робоча поверхня, на яку і кладуться продукти, що готуються. З одного боку, це дає змогу постійно контролювати процес приготування, а товщина продукту, що обсмажується, може бути практично будь-якою. З іншого боку, подібна конструкція не забезпечує такого щільного контакту з нагрівачем, як в закритих грилях, а нагрівання здійснюється тільки з одного боку, так що продукт доводиться перевертати. Через це подібні пристрої менш популярні, ніж контактні моделі.
Також відзначимо, що в деяких моментах грилі-барбекю схожі на електросковороди, проте це все ж таки різні види електроприладів; детальніше див. нижче.

— Гриль-піч. Особлива каста грилів у форм-факторі невеликої електродуховки. Конструктивно вони складаються з печі з відкритим доступом ззовні, в якій встановлений електричний тепловий гриль. Усередині гриля-пічки передбачаються напрямні для дек і решіток, нерідко реалізована можливість одночасного готування на кількох рівнях. Подібні пристрої призначаються для приготування соковитих стейків, запіканок, овочів-гриль і навіть піци.

— Раклетниця. Прилади, призначені для приготування раклета — швейцарської національного страви на основі розплавленого сиру. Обов'язковим елементом оснащення раклетниці є невеликі порційні сковородочки, в яких і плавиться сир. Ці сковородочки встановлюються в спеціальні поглиблення, а над ними розташовується суцільна поверхня з нагрівачем — на неї кладуть овочі, картоплю, шинку та інші продукти, які сервіруються разом з сиром. Само собою, функціонал таких пристроїв не обмежується лише раклетом: у більшості моделей верхня частина може виконувати функцію традиційного відкритого гриля, та й сковородочки можуть застосовуватися для інших видів продуктів, не тільки сиру.

— Шашличниця. Спеціалізовані пристосування, найчастіше використовувані для приготування шашликів, однак придатні і для інших страв — наприклад, курей гриль, шаурми або риби. У класичній шашличниці шампури розташовуються вертикально, на поворотній підставці; поворотна конструкція необхідна для рівномірної прожарювання, оскільки нагрівач охоплює лише одну сторону подібної «вежі». Інший варіант подібної конструкції — два ряди шампурів з нагрівачем між ними; тут можуть повертатися вже окремі шампури. А деякі шашличниці мають горизонтальне розташування шампурів і нагрівача; такі моделі, як правило, доповнюються знімною пластиною, що дає змогу використовувати пристрій ще й у ролі гриля-барбекю (див. вище). З іншого боку, вони складніші в обслуговуванні і очищення — на нагрівач потрапляє жир, що капає з продуктів, та інші рідини; так що горизонтальних шашличниць в наш час випускається помітно менше, ніж вертикальних.

— Електросковорода. Електричні аналоги звичайних кухонних сковорідок. У класичному варіанті такий прилад являє собою сковороду-сотейник (з рівними високими бортиками), доповнену вбудованим нагрівачем. Однак, крім цього, до цієї категорії відносять деякі специфічні різновиди кухонних приладів. Так, деякі з таких моделей фактично являють собою мініатюрні електроплити, що поставляються в комплекті з невеликими порційними сковородочками або каструльками. Роль конфорок в таких «електроплитах» грають спеціальні поглиблення, куди ставиться комплектний посуд; у деяких моделях такі поглиблення можуть також самі по собі використовуватися для готування — наприклад, для смаження млинців або оладок.

— Піца мейкер. Згідно з назвою, такі прилади призначені в основному для приготування піци. Характерними особливостями піца-мейкерів є кругла робоча поверхня і кришка на петлях, що щільно закривається, яка також має вбудований нагрівальний елемент. У штатному режимі роботи ця кришка не обов'язково контактує зі стравою, що готується; тим не менш, додаткове нагрівання забезпечує рівномірне пропікання вмісту і створює оптимальні умови для готування піци. Втім, цим блюдом можливості піцамейкерів не обмежуються, більшість таких пристроїв можна використовувати для приготування м'яса, омлетів, пирогів, коржів для торта тощо. При цьому багато моделей допускають роботу і в форматі традиційного контактного гриля (див. вище).

Споживана потужність

Номінальна потужність пристрою — тобто найбільша потужність, споживана при роботі у штатному режимі. При невисокій інтенсивності нагрівання енергоспоживання може бути і нижче, проте варто орієнтуватися саме на цей показник.

Чим більша площа робочої поверхні електрогриля — тим більше енергії потрібно для його ефективної роботи. Крім того, для різних кулінарних задач інтенсивність нагрівання (і, відповідно, необхідна потужність) також буде різною. Тому порівнювати за даним показником можна тільки прилади одного типу (див. вище) зі схожим розміром робочої поверхні (див. нижче). А в такому порівнянні, варто виходити з того, що більш висока потужність забезпечує більш швидке нагрівання і більш стабільну температуру, проте помітно впливає на вартість пристрою. Крім того, прилади більше ніж на 2 кВт можуть створити проблеми для старої, «слабкої» проводки.

Втім, більше 2 кВт — це досить висока потужність для сучасних електрогрилів. У більшості з них енергоспоживання становить 1,5 – 2 кВт, досить багато моделей знаходяться в діапазоні 1 – 1,5 кВт, а в найбільш малопотужних пристроях даний показник взагалі не перевищує 1 кВт. При цьому варто окремо наголосити, що сама по собі невисока потужність ще не означає низької ефективності — нерідко вона виявляється цілком достатньою з урахуванням типу і місткості гриля.

Управління

Влаштування панелі управління електрогриля.

– Поворотний перемикач. Механічне управління здійснюється за допомогою поворотних ручок та перемикачів. Більшість параметрів у таких пристроях виставляється та контролюється вручну. При цьому органи, що управляють, пов'язані з робочими деталями електрогриля напряму, без додаткових електронних схем. Цей варіант характеризується простотою, надійністю та невисокою вартістю; правда, він підходить тільки для базових функцій, проте електрогрилям зазвичай більшого і не потрібно.

Кнопкове. Кнопкове управління ґрунтується на електронних схемах. Такі системи точніші, ніж механічні (наприклад, таймер у подібних електрогрилях зазвичай можна виставляти з точністю до кількох секунд), передбачається більше можливостей та режимів. З іншого боку, подібне управління складніше і дорожче механічного.

Сенсорне. Різновид електронного управління із сенсорними перемикачами. У порівнянні з кнопковими моделями забезпечує високий рівень комфорту в роботі, сучасніше і естетичніше виглядає. Зустрічається сенсорне управління переважно у топових моделях електрогрилів.

Розмір робочої поверхні

Розмір встановленої в грилі робочої поверхні – тобто поверхні, призначеної для продуктів, що готуються.

Від цього показника безпосередньо залежить кількість продуктів, яку можна приготувати за один раз. З іншого боку, велика робоча поверхня вимагає високої потужності, а також безпосередньо позначається на загальних габаритах гриля. Тому при виборі за даним показником потрібно враховувати насамперед передбачувані обсяги готування і кількість місця, доступного для встановлення приладу.

Відзначимо, що даний параметр вказується за довжиною і шириною робочої поверхні незалежно від її форми. Тому однакові габарити — наприклад, 30х30 см — можуть означати і квадратний, і круглий пристрій, при цьому корисна площа в першому випадку буде помітно більше, ніж у другому. Так що в подібних випадках не завадить дізнатися ще й конкретну форму робочої поверхні.

Пластин в комплекті

Кількість окремих пластин в комплекті постачання пристрою.

Для роботи контактного гриля (див. «Тип») необхідно дві пластини, іншим різновидам грилів достатньо однієї. Так що якщо в характеристиках заявлена більша кількість таких деталей (4 і більше для контактних моделей, 2 і більше для інших) — це означає, що прилад має знімні пластини (див. «Функції») і укомплектований декількома видами пластин, які можна змінювати на свій розсуд. Найчастіше такі змінні деталі розрізняються за формою поверхні (див. «Поверхня пластин»); крім того, в набір можуть включатися спеціалізовані пристосування для вафель, для млинців (див. нижче) тощо.

Окремий випадок у цьому плані становлять піца-мейкери (див. «Тип»): хоча вони використовують двостороннє нагрівання, проте в характеристиках може бути вказана лише одна комплектна пластина. В таких випадках ідеться про знімну пластину, яка кріпиться на верхню половину пристрою (кришку): при встановленні цієї деталі піца-мейкер фактично перетворюється на контактний гриль, а без неї під кришкою залишається вільний простір, що зручно для готування піци та інших аналогічних страв.

Пластини для вафель

Наявність пластин для вафель в комплекті поставки гриля.

Найчастіше такі пластини призначаються для приготування бельгійських вафель — нагадаємо, вони відрізняються досить великими і глибокими виїмками-«клітинами», ніж більшість інших видів вафель, а також досить значною товщиною. Приготування такої страви не є основним призначенням електрогриля, так що пристосування для вафель зустрічаються виключно як додатковий аксесуар в моделях зі знімними пластинами (див. «Функції»). Комплектуються такими аксесуарами виключно контактні грилі (див. «Тип»)

Функції

Додаткові функції і можливості електрогриля.

Такі функції, як термостат, таймер вимкнення та < a href="/list/43/pr-21604/">автоприготування, можна зустріти у всіх різновидах грилів (див. «Тип»); знімні пластини також дуже популярні, вони не зустрічаються хіба що в електросковорідках; а ось фіксація висоти верхньої пластини, відкриття на 180° > і роздільна регулювання температури актуальні в основному для притискних грилів (за рідкісними винятками). Ось детальніший опис кожної з цих особливостей:

— Термостат. Регулятор, що дає змогу автоматично підтримувати задану температуру робочої поверхні. Для цього спеціальний датчик відстежує температуру гриля, відключаючи нагрівання при досягненні потрібного значення і знову включаючи при охолодженні на кілька градусів. Це дає змогу без зайвих зусиль витримувати необхідний режим приготування. Термостати дуже прості за конструкцією і недорогі, а тому зустрічаються в більшості сучасних електрогрилів.

— Таймер вимкнення. Таймер, що відключає нагрівання після закінчення заданого часу. Дана функція позбавляє користувача від необхідності самостійно стежити за часом: досить виставити потрібне значення на таймері. Крім іншого, за рахунок цього помітно знижується ризик пересмажити чи «спалити» страву, я...ка готується: подібна неприємність може статися хіба що в тому випадку, якщо для готування був вибраний занадто великий час. Зазначимо, що можливості таймера залежать від типу управління (див. «Управління»): при механічному управлінні час, як правило, виставляється доволі приблизно (іноді з точністю до хвилини-двох), при електронному — з точністю до секунди.

— Автоприготування. Наявність в грилі програм автоприготування — однієї або декількох. Від описаного вище таймера вимкнення дана функція відрізняється більшою зручністю і функціональністю. Так, користувачеві не потрібно вручну виставляти час роботи і температуру гриля — як правило, досить вибрати тип продукту і бажану ступінь прожарювання/прогрівання. Конкретний набір програм автоприготування може бути різним, його варто уточнювати окремо; серед найбільш популярних варіантів — «м'ясо» (нерідко з вибором ступеня підсмажування), «птах», «риба», «бургери», «сендвічі», «ковбаски», а також режим розморожування.

— Знімні пластини. Можливість зняти робочу пластину (пластини) гриля. Основний зміст цієї функції полягає в тому, щоб полегшити миття і очищення робочої поверхні після використання. Наприклад, знімні пластини можна без проблем мити в кухонній мийці, а нерідко — навіть в посудомийній машині, тоді як для незнімної конструкції подібні можливості будуть недоступні. Крім цього, деякі пристрої з цією особливістю можуть комплектуватися змінними пластинами різних типів (див. «Пластин в комплекті»); а при пошкодженні знімної пластини достатньо купити аналогічну деталь на зміну — не потрібно міняти гриль цілком або нести його в ремонт.

— Автопідлаштування висоти пластин. У грилях з цією функцією верхня пластина закріплена на спеціальному шарнірі, який дає змогу їй автоматично підлаштовуватися під висоту продукту, що готується. При цьому не потрібно здійснювати жодних додаткових налаштувань – достатньо опустити кришку, і вона, притискаючись до вмісту, сама займе оптимальне положення. Цим підлаштування за висотою відрізняється від іншої аналогічної функції – регулювання висоти (див. нижче). До недоліків такої конструкції, в порівнянні з тим самим регулюванням висоти, можна віднести те, що верхня пластина повинна обов'язково контактувати з вмістом, немає можливості нагрівати продукти зверху «безконтактним» способом. Втім, цей момент не так часто виявляється критичним; до того ж є досить велика кількість моделей, де шарнір поєднується з ручним регулюванням.

– Фіксація висоти пластин. Можливість вручну відрегулювати висоту верхньої пластини. Користувач може вибрати положення пластини, нижче за яке вона не повинна опускатися. Це дещо ускладнює налаштування, натомість дає деякі переваги та додаткові можливості. Насамперед, це можливість «безконтактного» приготування — коли верхня пластина не прилягає до продуктів, і нагрівання зверху відбувається лише за рахунок теплового випромінювання.

— Відкриття на 180°. Можливість, що зустрічається насамперед у контактних грилях, а також окремих піцамейкерах (див. «Тип»). При розкритті кришки на 180 подібний пристрій фактично перетворюється в гриль-барбекю з двома окремими робочими поверхнями. Таким чином, дана особливість дає змогу готувати на грилі не тільки «закритим», але і «відкритим» способом. А в деяких подібних моделях передбачається роздільне регулювання температури (див. нижче), яке ще більше розширює функціонал.

— Роздільне регулювання температури. В грилях з цією особливістю робоча поверхня розділена на дві частини, і температуру кожної з них можна регулювати незалежно від іншої. Більшість таких моделей являють собою контактні грилі з можливістю відкриття на 180° (див. вище) — в них можна окремо настроїти температуру основної поверхні і кришки. У «відкритому» форматі роботи це дає змогу одночасно готувати страви, що вимагають різних температурних режимів; а при закритому грилі за рахунок роздільного регулювання можна забезпечити різну інтенсивність обробки зверху та знизу — наприклад, підрум'янити нижню половину бургера і лише злегка нагріти верхню. Зустрічаються і відкриті грилі, в яких робоча поверхня розділена на дві незалежні температурні зони; однак ця можливість помітно ускладнює конструкцію і збільшує її вартість, так що подібних моделей випускається дуже небагато.

Дисплей

Наявність власного дисплея в конструкції гриля.

Дана функція зустрічається виключно у прогресивних моделях з електронним управлінням (див. «Управління»). При цьому в сучасні грилі можуть встановлюватися як відносно прості, так і досить прогресивні дисплеї, в деяких моделях навіть кольорові. Однак у будь-якому випадку таке оснащення робить роботу з грилем більше зручною і наочною: на екрані можуть відображатися різні корисні дані (налаштування таймера, вибраний температурний режим або програма, час до закінчення готування тощо). Моделі з даною функцією обходяться недешево, проте це зумовлено не наявністю екрана, а широким функціоналом в цілому — в більш простих приладах використовувати дисплеї просто немає сенсу.

Кришка

Наявність кришки в комплекті поставки пристрою.

Насамперед зазначимо, що в даному випадку мова йде про повністю окрему кришку, яку можна зняти з пристрою; верхня половина контактного гриля або піцамейкера (див. «Тип») в даному випадку не враховується. Більшість же моделей з окремою кришкою в комплекті належать до електросковорід і грилей-барбекю (див. там само). Основне призначення цього приладдя полягає в тому, щоб утримувати нагріте повітря над робочою поверхнею, створюючи свого роду «парниковий ефект». Завдяки цьому ефекту продукти, які готуються, не просто підсмажуються знизу, але і досить рівномірно «пропарюються» по всій товщині. Крім того, кришка захищає користувача і предмети, що знаходяться поблизу, від гарячих бризок, які нерідко виникають при готуванні на грилі або електросковороді.
Динаміка цін
De'Longhi Multigrill CGH1030D часто порівнюють