Україна
Каталог   /   Туризм і риболовля   /   Туризм   /   Термоси

Порівняння Tramp TRC-031 0.75 л vs BergHOFF Orion 1107158 0.75 л

Додати до порівняння
Tramp TRC-031 0.75 л
BergHOFF Orion 1107158 0.75 л
Tramp TRC-031 0.75 лBergHOFF Orion 1107158 0.75 л
від 926 грн.
Товар застарів
від 899 грн.
Очікується у продажу
Відгуки
0
0
47
0
1
0
0
Головне
Довготривале збереження температури. Рідину можна наливати, не відкручуючи повністю кришку. Додаткова чашка у комплекті.
Типтермостермос
Характеристики
Об'єм750 мл750 мл
Відкривання/подачазакручується (гвинтове)клапан
Матеріал колбинержавіюча стальнержавіюча сталь
Матеріал корпусанержавіюча стальнержавіюча сталь
Температура через 6 год80 °
Температура через 12 год70 °
Температура через 24 год56 °
Додаткова чашка / миска
Розміри (ВхД)272x80 мм
Вага442 г
Колір корпусу
Дата додавання на E-Katalogсерпень 2013серпень 2013

Відкривання/подача

Тип основної кришки, передбаченої в термосі. Основна кришкою в даному випадку — це пристосування, яке безпосередньо закриває робочий об'єм посудини; поверх нього може встановлюватися додатковий ковпак, який нерідко грає ще й роль чашки. В сучасних термосах зустрічаються такі види основних кришок: закручується (гвинтові), клапан, кришка, відкидна кришка, кришка-поїлка, помпа (насос), пробка. Ось особливості кожної з них.

— Закручується (гвинтове). Суцільна (без отворів) кришка-закрутка, закріплюється за допомогою різьби. Такі кришки дуже прості і водночас надійні, однак через класичну закрутку не можна пити або зливати вміст — її доводиться знімати повністю. Зустрічається і більш прогресивна конструкція, що дозволяє зливати вміст, не виймаючи закрутку — досить частково відкрутити; однак це досить специфічний варіант, який використовується нечасто. В будь-якому разі, закрутки зустрічаються в основному серед класичних і харчових термосів (див. «Тип»), для яких згадані нюанси не мають вирішального значення.

— Клапан. Кришка (найчастіше на різьбі), оснащена клапаном, через який може вільно виливатися рідкий вміст термоса. Такі кришки складніше і дорожче «глухих» закруток (див. вище), однак для доступу д...о вмісту, не потрібно щоразу викручувати закрутку, досить відкрити клапан. Це не тільки забезпечує додаткову зручність, але і знижує втрати тепла. Завдяки цим перевагам клапани надзвичайно популярні в класичних термосах, також вони нерідко використовуються в термокружках (див. «Тип»). До недоліків даного варіанта можна віднести те, що пропускний отвір клапана зазвичай робиться досить вузьким і легко забивається домішками (наприклад, чайною заваркою або кавовою гущею). Тому використовувати клапан можна тільки для рідини без подібних домішок (це стосується і харчових термосів, які теж можуть оснащуватися клапанами). Втім зустрічаються моделі з двома різними клапанами в комплекті, для напоїв різної консистенції та ароматів.

— Кришка. Кришками в даному випадку називають пристосування, які не мають різьблення (на відміну від описаних вище закруток) і утримуються на місці виключно силою тертя або засувкою. Конструкція кришок може бути різною: одні охоплюють шийку зовні, інші при закриванні вдавлюються всередину; зустрічаються і більш специфічні варіанти. У будь-якому разі кришки легко знімаються і надягають назад, однак не дуже надійні — приміром, перевертати такі судини не рекомендується. Тому даний варіант зустрічається в основному в термокружках і термосах для їжі (див. «Тип»), для яких згадані недоліки не критичні.

— Відкидна кришка. Різновид описаних вище кришок, яка при відкриванні не знімається повністю, а відкидається в сторону на спеціальному кріпленні. Завдяки цьому знижується ймовірність втрати: по суті, втратити кришку можна тільки разом із самим термосом; а для утримання кришки у відкритому положенні зазвичай передбачається защіпка, пружина або інше подібне пристосування. З іншого боку, кріплення кілька позначається на ціні і габаритах судини. Цей недолік найменше критичний, для фляг і кухлів (див. «Тип»), і саме серед цих типів найчастіше зустрічаються відкидні кришки.

— Кришка-поїлка. Кришка (звичайна або на різьбі), доповнена спеціальним отвором для пиття. Така конструкція дозволяє пити з посудини, не знімаючи кришку; а у «вільний» час отвір прикривається заслінкою або іншим подібним пристроєм. Кришки-поїлки надзвичайно популярні в термокружках і автокружках (див. «Тип»): вони дають змогу з комфортом пити з кухля водночас зводять до мінімуму втрати тепла і ймовірність розлити вміст.

— Помпа (насос). Кришка (класична або на різьбі) з вбудованою помпою. Найчастіше ця помпа приводиться в дію спеціальною кнопкою: при натисканні на цю кнопку з носика надходить порція рідини, при цьому термос не потрібно нахиляти. Однак подібні пристосування досить складні і громіздкі, тому їх має сенс застосовувати тільки в термосах-глечиках (див. «Тип»): розмір і вага помпи виходить невеликим порівняно з габаритами самого глечика, а нахиляти такий термос буває непросто — легше скористатися насосом.

— Пробка. Класична пробка, яка щільно встановлюється в шийку термоса і утримується в ньому без різьби або інших подібних засобів. Від описаних вище кришок пробки відрізняються великою товщиною, а також тим, що вони вставляються в шийку зсередини (тоді як кришка може охоплювати посудину зовні). Пробки дуже прості у використанні, проте мають невисоку надійність, яка ще більше знижується по мірі зносу. Внаслідок цього даний варіант практично вийшов з ужитку.

Температура через 6 год

Головна властивість термоса — збереження температури налитої в нього рідини. Відповідно ключовим параметром ефективності є не стільки матеріал корпуса або якісь його теплоізоляційні маркетингові фішки, а саме значення температури води через певний проміжок часу. Так виробники, впевнені в якості своєї продукції, з радістю діляться своїми досягненнями. Значення температури через 6 год показує, до скількох градусів охолоне налитий в термос окріп (98 °С) за температури навколишнього середовища близько 20°. І значення більш 80° можна вважати дуже гідними.

Температура через 12 год

Головна властивість термоса - збереження температури налитої в нього рідини. Відповідно, ключовим параметром ефективності є не стільки матеріал корпусу або якісь його теплоізоляційні маркетингові фішки, а саме значення температури води через певний проміжок часу. Наприклад виробники, впевнені як свою продукцію, з радістю діляться своїми досягненнями. Значення температури через 12 год показує, до скільки градусів охолоне налитий в термос окріп (98 ° С) при температурі навколишнього середовища близько 20 °.

Температура через 24 год

Головна властивість термоса — збереження температури налитої в нього рідини. Відповідно ключовим параметром ефективності є не стільки матеріал корпуса або якісь його теплоізоляційні маркетингові фішки, а саме значення температури води через певний проміжок часу. Так виробники, впевнені в якості своєї продукції, з радістю діляться своїми досягненнями. Значення температури через 24 год показує, до скількох градусів охолоне налитий в термос окріп (98 °С) за температури навколишнього середовища близько 20°. І при значення більше 50° можна вважати термос таким, який довго тримає температуру.

Додаткова чашка / миска

Ця особливість означає, що термос укомплектований відразу двома чашками або мисками (залежно від типу, див. вище).

Чашкою для пиття або мискою для їжі комплектуються зазвичай сучасні термоси; в похідному положенні така ємність зазвичай відіграє роль кришки. У деяких моделях чашок/мисок може бути відразу дві, що стане в нагоді в тому випадку, якщо термос використовується не тільки для себе: не доведеться окремо нести з собою додаткову посуд.
Динаміка цін
Tramp TRC-031 часто порівнюють