Загальний об'єм
Загальний об'єм йогуртниці, що визначає, скільки продукту можна приготувати в ній за раз. У йогуртницах з чашею для сиру об'єм визначається за ємністю
цієї чаші; в інших випадках загальний об'єм дорівнює сумі об'ємів стаканчиків
для йогурту.
Кількість склянок
Кількість окремих робочих ємностей (склянок) йогуртниці. Поділ загального обсягу на кілька невеликих ємностей прискорює процес приготування і полегшує дозування; також завдяки цьому в різних склянках можна одночасно готувати йогурти з різними добавками.
Чаша для сиру
На відміну від окремих стаканчиків для йогурту,
ємність для сиру являє собою одну посудину, що займає весь корисний об'єм йогуртниці. Така схема є оптимальною для приготування сиру і сметани, оскільки в цьому випадку розділяти продукт на невеликі обсяги (як це робиться з йогуртом) найчастіше не має сенсу.
Матеріал ємності для йогурту
Ємності для йогурту зазвичай виготовляються зі
скла або
пластику. Скляні стакани більш крихкі і важкі, ніж пластикові; з іншого боку, скло менш чутливе до інтенсивного відмиванню, більш стійко до перегріву і вважається більш «нейтральним» матеріалом, оскільки не схильна виділяти сторонні речовини (хоча сучасні харчові пластики також задовольняють цій вимозі).