Україна
Каталог   /   Мала побутова техніка   /   Кухня   /   Кухонні комбайни

Порівняння Kenwood Titanium Chef Patissier XL KWL90.124SI сірий vs Kenwood Cooking Chef XL KCL95.004SI нержавіюча сталь

Додати до порівняння
Kenwood Titanium Chef Patissier XL KWL90.124SI сірий
Kenwood Cooking Chef XL KCL95.004SI нержавіюча сталь
Kenwood Titanium Chef Patissier XL KWL90.124SI сірийKenwood Cooking Chef XL KCL95.004SI нержавіюча сталь
Порівняти ціни 9Порівняти ціни 31
ТОП продавці
Головне
Можливість доукомплектувати модель більш ніж 20-ма додатковими насадками
13 режимів. Індукційний нагрів від 20 до 180 °C. 2-е пари вбудованих ваг (зважування інгредієнтів в основний чаші, зважування інгредієнтів на верхній панелі). 100 + передбачених рецептів. Підключення до Інтернету по Wi-Fi.
Типкухонний комбайнкухонний комбайн
Комплектація
Насадки
основна чаша /2 шт/
блендер
основна чаша
 
Встановлення дод. насадок
Аксесуари
віничок для збивання
біттер для перемішування
силіконовий бітер
насадка / гак для замішування тіста
віничок для збивання
біттер для перемішування
силіконовий бітер
насадка / гак для замішування тіста /2 шт./
Характеристики
Ємність чаші
7 л /і 5 л/
6.7 л
Об'єм блендера1.6 л
Потужність
1700 Вт /1400 Вт двигун і 300 Вт при нагріванні/
1500 Вт
Кількість швидкостей138
Імпульсний режим
Підігрів
Таймер
Кухонні ваги
 /1 – 6 кг/
Інше
Основний матеріал чашіметалметал
Матеріал чаші блендераскло
Матеріал корпусаметалметал
Дисплей
 /сенсорний/
Відсік для шнура
Довжина мережевого шнура1.2 м
Габарити (ВxШxГ)39x40x20 см
Вага
8.5 кг /без чаші/
10.4 кг /без чаші/
Колір корпусу
Дата додавання на E-Katalogлипень 2022липень 2022

Насадки

— Основна чаша. Відкрита ємність, призначена для замішування тіста, збивання крему і перемішування мас. Основна чаша входить в комплект практично всіх кухонних комбайнів. Може виготовлятися з різних матеріалів: пластик, скло, метал тощо

Блендер. В даному разі являє собою звужену донизу чашу, на дні якої розташований лопатевий ніж. Таке пристосування підходить як для змішування рідин в однорідну масу (наприклад, для приготування коктейлів або рідкого тіста), так і для подрібнення деяких твердих продуктів (наприклад, фруктів і овочів) в однорідне пюре. Блендер зазвичай встановлюється замість основної чаші, однак є пристрої, що дають можливість використовувати дві чаші одночасно.

Фуд-процесор. Спеціальна ємність для подрібнення, яка оснащується або ножем для рублення продуктів, або дисками для шаткування, різання картоплі фрі. Дає змогу нарізати салати, шаткувати капусту і здійснювати ряд інших операцій, що залежать від комплектних насадок.

Наскрізний фуд-процесор. Спеціальна насадка для встановлення ріжучих дисків. Такий аксесуар дає можливість швидко нарізати овочі або шаткувати капусту. Причому готовий продукт надходить в основну чашу (або будь-яку іншу з вашого кухонного інвентарю) — окремої чаші як в класичному фуд-процесорі тут немає.

М'ясорубка. Можливість використання пристрою...в якості м'ясорубки — для приготування м'ясного фаршу, перетирання фруктів і овочів. Подібні насадки за можливостями часто не поступаються м'ясорубкам, виконаним у вигляді окремих пристроїв.

— Овочерізка. Спеціальна насадка для нарізання овочів, фруктів і грибів. Залежно від типу, дає змогу нарізати продукти: кубиком, скибочкою, брусочком тощо. Може оснащуватися власною ємністю для збору нарізки.

— Пароварка. Можливість застосування кухонного комбайна як пароварки — для приготування страв на парі. Такий спосіб готування вважається здоровішим, ніж класичне варіння, він дає змогу зберегти в продуктах максимум вітамінів та корисних речовин. Крім того, варіння на пару часто застосовується в приготуванні дитячого харчування. Деякі кухонні комбайни із цією функцією першопочатково розраховані саме на готування для дітей.

Млинок (для кави). Млинок з характерними жорнами, що застосовується для перемелювання зерен (в т.ч. кавових), насіння маслянистих культур, злакових та бобових. Ідеально підходить для приготування борошна. Зазвичай у таких насадках передбачається можливість регулювання ступеня помелу.

— Відцентрова соковитискач. Універсальна соковитискач для отримання фруктових, овочевих і ягідних соків. Для цитрусових не підходить (див. Соковитискач для цитрусових). Варто враховувати, що соковитискачі кухонних комбайнів зазвичай менш продуктивні, ніж соковитискачі у вигляді окремих пристроїв, а тому слабо підходять для заготівлі великої кількості соків.

Соковитискач для цитрусових. Представляє собою виступ з ребристою поверхнею, що обертається. Для отримання соку потрібно вручну накласти на нього половинку фрукта м'якоттю вниз і сильно натиснути. За рахунок такої процедури сік з м'якоті вичавлюється в розташовану нижче чашу, а шкірка залишається недоторканою.

Встановлення дод. насадок

Можливість перетворення планетарного міксера в кухонний комбайн. Такі пристрої мають декілька валів, при встановленні на які відповідних насадок (купуються окремо) можна додатково наділити модель функціями блендера, фуд-процесора, м'ясорубки тощо. Відповідно встановлення додаткових насадок дозволяє в майбутньому перетворити планетарний міксер в кухонний комбайн.

Ємність чаші

Об'єм чаші для продуктів, що передбачена в комбайні. Найчастіше вказується не робочий об'єм, а повний. При цьому слід врахувати, що при готуванні не можна використовувати чашу повністю, робочий об'єм становить приблизно 70% від загального. Таким чином в чаші на 6 л можна задіяти близько 4 л. А якщо заглиблюватися в рецепти й силові режими кухонного комбайна (див. інструкцію), то для приготування того чи іншого блюда (замішування тіста, перемішування салату тощо) припустимі і взагалі менші цифри.

Варто враховувати, що велика ємність позначається на габаритах і вазі агрегата, а також потребує більш потужного двигуна — що, зі свого боку, впливає на енергоспоживання і ціну. Так що при виборі за ємністю чаші варто не гнатися за максимальною місткістю, а враховувати плановані об'єми робіт.

Об'єм блендера

Об'єм глечика блендера, яким укомплектований кухонний комбайн. Стандартно він становить близько півтора літрів; для великої сім'ї має сенс підбирати більший об'єм (близько 2 л), а якщо блендер потрібний рідко і для невеликих кількостей продукту, достатньо буде і 1 л.

Потужність

Номінальна потужність кухонного комбайна. Велика частина цієї потужності приходиться на двигун — інші елементи агрегата споживають дуже мало енергії. Чим більша потужність , тим, зазвичай, вища продуктивність агрегата і менше час, що витрачається їм на переробку продуктів.

Зазначимо, що оптимальне значення потужності безпосередньо залежить від обсягу чаші (див. відповідний пункт): наприклад, для чаші на 1,5 кг бажано не менше 300 Вт, для двухкилограммовой — 400 Вт, трехкилограммовой — мінімум 700 Вт. А при тій же місткості чаші більш потужний агрегат буде більш продуктивним, він буде працювати швидше і краще справлятися з високими навантаженнями (наприклад, повним завантаженням). З іншого боку, збільшення потужності відповідним чином позначається на енергоспоживанні і ціною.

Кількість швидкостей

Кількість фіксованих швидкостей обертання насадок, передбачених в конструкції комбайна. Чим їх більше — тим точніше можна підібрати необхідну швидкість для кожного конкретного режиму роботи. Варто відзначити, що деякі прилади не мають фіксованих швидкостей — регулювання здійснюється плавно (див. Безступінчатий регулятор швидкості)

Імпульсний режим

Можливість роботи комбайна в імпульсному режимі, коли мотор обертається не постійно, а з перервами. Такий режим особливо корисний при обробці особливо твердих продуктів — наприклад, заморожених фруктів і овочів: він забезпечує ефективність і водночас знижує навантаження на двигун.

Матеріал чаші блендера

Пластикові блендери найбільш поширені за рахунок дешевизни і міцності. Тим не менше, сам матеріал має ряд важливих переваг. Так, він легко миється і швидко сохне, володіє непоганим запасом міцності, завдяки чому пластикові чаші легко витримують падіння з невеликої висоти (до 1-1,5 м). Додатково пластикові чаші мають мінімальну вартість. В переліку недоліків можна відзначити схильність до швидкої появи на поверхні чаші подряпин і потертостей.

Скляні блендери стійкі до подряпин, а завдяки прозорості дають змогу спостерігати за процесом обробки продуктів. Важливою перевагою скла є абсолютна хімічна нейтральність до харчових продуктів і рідин. Цей матеріал не вбирає запахи, його можна мити в посудомийній машинці, робочі поверхні чаші для практично не схильні до утворення подряпин і потертостей. Таким чином, чаші зі скла не втрачають з часом початкового товарного вигляду. Серед недоліків можна відзначити крихкість — скло погано переносить падіння навіть з невеликої висоти. Додатково скляні чаші дуже дорого коштують.

— Метал (найчастіше це нержавіюча сталь) є найбільш міцним і довговічним матеріалом. Однак він непрозорий, крім того, металевий блендер зазвичай відчутно позначається на вартості пристрою. Металеві чаші ідеально підходять для колки льоду і подрібнення горіхів. Такі моделі не бояться падінь з висоти і брутального поводження, їх вільно можна...мити в посудомийній машині.

Відсік для шнура

Спеціальний відсік в корпусі приладу для зберігання мережевого шнура. Часто такі відсіки оснащуються також пристроями для рівномірної намотування дроту, що запобігає перегини і можливі переломи. Відсік для шнура особливо корисний у тому випадку, якщо комбайн використовується відносно рідко і тривалий час стоїть без діла поза кухні.
Динаміка цін
Kenwood Titanium Chef Patissier XL KWL90.124SI часто порівнюють
Kenwood Cooking Chef XL KCL95.004SI часто порівнюють