Україна
Каталог   /   Туризм і риболовля   /   Відпочинок і кемпінг   /   Мангали й барбекю

Порівняння Forester BC-776 vs Forester BC-781

Додати до порівняння
Forester BC-776
Forester BC-781
Forester BC-776Forester BC-781
Товар застарів
від 1 131 грн.
Товар застарів
Відгуки
0
1
0
0
Типмангалмангал
Паливо (джерело)вугілля (тверде паливо)вугілля (тверде паливо)
Конструкціяскладанарозбірна
Ємність шампурів6 шт6 шт
Функції та можливості
Функції та можливості
складні ніжки
ручка для перенесення
складні ніжки
ручка для перенесення
Комплектація
шампури
чохол
шампури
чохол
Інше
Формапрямокутнапрямокутна
Товщина стінки1.2 мм0.9 мм
Висота360 мм
Розміри (ШхД)300x500 мм270x490 мм
Дата додавання на E-Katalogлипень 2014червень 2014

Конструкція

Розбірна. У дану категорію віднесені мангали та інші пристосування, які для транспортування розбираються на окремі частини — відповідно, при встановленні в робоче положення ці частини потрібно зібрати назад. Вони менш зручні в розбиранні та складанні, ніж складані, проте значно компактніші.

Складана. До складаних відносять пристосування, конструкція яких при згортанні в похідне положення не розбирається на частини, а складається. Однак може містити і знімні деталі, але сама конструкція саме складана. Конкретне компонування подібних моделей може бути різним: підставка у вигляді літери Х, у верхню частину якої ставиться коробка для вугілля (або сама конструкція відіграє роль такої коробки), валізка, що розкривається і встановлюється на підставку тощо.

Стаціонарна. Стаціонарна конструкція не передбачає розбирання і розрахована на «домашній» формат використання. З іншого боку, відсутність обмежень щодо портативності дало змогу зробити такі моделі досить прогресивними: вони можуть мати велику висоту, що позбавить користувача від необхідності нахилятися, високу потужність і ємність, велику кількість додаткових можливостей. А багато моделей мають пару коліс, що дають можливість перевозити мангал, скажімо, з сараю на «польову кухню».

Вбудована. Пристрої, що розраховані на вбудовування в кухонний гар...нітур, стільницю тощо і не припускають самостійного встановлення. По суті, є особливим різновидом описаних вище стаціонарних моделей: не передбачають «похідного» застосування і частих переміщень з місця на місце, навіть якщо встановити виріб на візок з колесами. Крім того, більшість пристроїв з даної категорії являють собою газові грилі (див. «Паливо (джерело)»), що допускають постійне підключення до газової магістралі. У будь-якому разі вбудований пристрій може стати гарним варіантом при оснащенні стаціонарної зони барбекю – у дворі під навісом, на кухні кафе/ресторану тощо.

Настільна. Досить рідкісна конструкція, що зустрічається переважно серед грилів-барбекю з газовим або електричним нагрівачем (див. «Паливо»). Подібні моделі мають невеликі розміри, які дають змогу ставити пристрій на будь-який стіл, що підходить, або переносити з місця на місце без додаткових дій (не розбираючи і не складаючи). Водночас для застосування на природі такі пристрої підходять погано, основне їхнє призначення – двір приватного будинку, а то й звичайна кухня. Багато настільних пристроїв майже не відрізняються від кухонних електрогрилів.

Товщина стінки

Товщина стінок топки.

Даний параметр актуальний перш за все для моделей на твердому паливі (див. «Паливо (джерело)»), а його загальний сенс напряму залежить від типу виробу (див. вище), точніше — від матеріалу топки. Наприклад, для мангалів, вугільних грилів та інших пристроїв з металевими топками від товщини стінок залежить насамперед загальна надійність і довговічність конструкції. При цьому значення до 1 мм вважається дуже скромним, його можна зустріти в основному в бюджетних моделях, розрахованих на епізодичне використання. 1-2 мм можна назвати середнім показником, а товщина в 3 мм і більше вже підходить для інтенсивного щоденного використання.

Зі свого боку, в керамічних грилях і тандирах товщина стінок вимірюється вже десятками міліметрів; в першому варіанті вона зазвичай становить близько 18 – 20 мм, у другому — від 50 мм і більше. І там, і там товсті стінки служать для того, щоб ефективно накопичувати і утримувати тепло; відповідно, чим більше товщина — тим краще виріб справляється з цими завданнями.

У будь-якому разі варто враховувати, що більш товсті (і, відповідно, більш надійні та ефективні) стінки неминуче виходять більш важкими і дорогими.

Висота

Висота виробу в робочому положенні.

Якщо в конструкції або комплекті немає кришки або навісу (див. «Функції і можливості») — то загальна висота, як правило, відповідає висоті розташування решітки, посадкових місць під шампури або іншої робочої поверхні. Якщо ж кришка або навіс є — то висоту наводять за загальним розміром конструкції, і вона зазвичай не відповідає фактичній висоті робочої поверхні; останню варто уточнювати за документацією виробника. Втім, коли мова йде про кришку, то дана різниця зазвичай не є особливо критичною; а ось навіс зазвичай знаходиться на значній висоті (порівняній з ростом людини, а то і помітно більшій).

В цілому висота в 50 см і менше вважається порівняно невеликою, 50 — 100 см – середньою, більше 100 см – значною. Однак при виборі конкретного виробу варто враховувати як описані вище нюанси, так і інші особливості. Наприклад, якщо ви шукаєте портативний мангал для піших «вилазок» на природу — має сенс звернути увагу на невисокі і, відповідно, легкі і компактні моделі. А для професійного використання, коли «стояти над готуванням» доводиться часто і довго, краще підійдуть більш високі моделі, до яких не доведеться зайвий раз нахилятися для перевірки готовності, повороту шампурів тощо.

Розміри (ШхД)

Розміри виробу, розгорнутого в робоче положення, в довжину і ширину; для круглих моделей також вказуються обидва цих габарити, просто в таких ситуаціях вони зазвичай однакові (рівні діаметру).

Загальний сенс даної характеристики такий: більший виріб (при тій же формі і типі) зазвичай має більшу ємність, проте виходить більш громіздким (в тому числі в складеному вигляді, якщо така можливість передбачена), важким і дорогим. При цьому в багатьох варіантах загальні габарити в довжину і ширину відповідають розміру робочої поверхні; класичний приклад — традиційні прямокутні мангали, а також багато грилів-барбекю тієї ж форми. Так що якщо дані по робочій поверхні (див. нижче) в характеристиках окремо не вказані – то цілком може бути, що розмір жаровні дорівнює загальним габаритам (або відрізняється від них дуже незначно). Для повної гарантії в подібних ситуаціях варто звернути увагу на фотографії виробу: якщо в конструкції відсутні полички або інші подібні елементи, що впливають на довжину і ширину — значить, за цими габаритами можна оцінювати розміри робочої поверхні (тобто загальну ємність і інші пов'язані з цим нюанси). Наприклад, в разі традиційного мангала ширина топки визначає мінімальну довжину шампура (шампур повинен бути трохи довше, щоб перекривати топку при встановленні поперек); а від довжини мангала безпосередньо залежить кількість місць під шампури (в ідеалі між цими місцями повинно бути не менше 60 мм). Якщо ж в характеристиках наведені розміри робочої...поверхні – то оцінювати практичні можливості виробу варто за цими розмірами; загальні габарити в таких варіантах дають змогу лише оцінити кількість простору, займаного даною моделлю.

Відзначимо також, що висота конструкції в характеристиках вказується окремо — вона в даному разі має інший сенс, ніж довжина і ширина.