Загальний обсяг
Загальний робочий об'єм морозильної камери. Більший об'єм дозволяє вмістити більше продуктів, однак позначається на габаритах і вартості агрегату; тому при виборі по даному параметру варто не гнатися за максимальною місткістю, а враховувати, який об'єм вам реально необхідний. Наприклад, при побутовому застосуванні середній необхідний об'єм становить 50 л на одну людину; а при виборі морозильної вітрини (див. Більш детальні рекомендації щодо вибору оптимального об'єму можна знайти в спеціальних джерелах.
Також варто враховувати, що морозильник нерідко розділяється на кілька відділень (див.нижче) — а значить, великий об'єм ще не гарантує, що в пристрій зможуть поміститися великі шматки продуктів.
Великий ящик
Наявність в морозильній камері ящика збільшеного розміру. Такі великі контейнери дозволяють цілком зберігати індичку та інші великогабаритні продукти. Варто відзначити, що у кожного виробника поняття великого ящика Різне. І в деяких моделях цілком можливо, що великий ящик буде порівнянний з класичним ящиком іншої моделі.
Час збереження холоду
Час, протягом якого морозильна камера зберігає досить низьку температуру продуктів при відключенні Системи охолодження — наприклад, внаслідок поломки або перебою в електропостачанні. Технічно час збереження холоду для кожної моделі вираховується по-різному-наприклад, для морозильної камери з робочою температурою -18 °C це період, за який продукти в камері нагріються від -18 °C до -9 °C. Однак в будь-якому випадку вказується час, протягом якого Заморожені продукти гарантовано не нагріються до температури, при якій вони могли б втратити свої властивості.
Потужність заморожування
Один з основних показників продуктивність морозильника: приблизна кількість свіжих продуктів, яке морозильна камера здатна за 24 години повністю заморозити від кімнатної температури до мінімальної робочої температури. Для побутового використання цілком достатньою вважається потужність в 10-15 кг/добу, велика потужність може знадобитися, якщо доводиться за раз заморожувати багато продуктів, або ж в промислових цілях.
Перевішування дверцят
Функція, що дає змогу користувачеві на свій розсуд вибирати, в який бік будуть відкриватися дверцята морозильника. Це дає можливість оптимізувати використання простору в приміщенні, де встановлено пристрій, що особливо важливо в обмежених умовах.
Індикатор закриття дверцят
Система, яка відстежує закриття дверцята морозильника. Якщо дверцята тривалий час не закрита, або закрита недостатньо щільно, подається звуковий або світловий (залежно від моделі) сигнал. Це дозволяє уникнути критичного підвищення температури в робочій камері і зберегти якість продуктів.
Дисплей
Зовнішній дисплей робить управління морозильною камерою більш наочним і дозволяє контролювати умови всередині, не відкриваючи її. На дисплей можуть виводитися дані про температуру всередині камери або окремих ящиків, про запущених програмах і стадії їх виконання (швидка заморозка, наприклад) і т. п.
Захист від дітей
Захист від дітей дає змогу заблокувати управління морозильною камерою і/або доступ до її внутрішніх об'ємів. Ця функція буде корисна в сім'ях, де є маленькі діти — таким чином, дитина не зможе дістатися до управління морозильником і поміняти режим його роботи, перекинути на себе висувний ящик морозильної шафи тощо.
Клас енергоспоживання
Клас енергоспоживання характеризує, наскільки економічною є морозилка в плані споживання електрики. Спочатку класи позначалися латинськими літерами від A (найекономічніший) до G (висока витрата електроенергії); порівняно недавно з'явилися поліпшені класи А+, а++ і А+++ (чим більше «плюсів» — тим економічніше пристрій).
Варто враховувати, що даний показник характеризує не фактична витрата енергії, а економічність агрегату в порівнянні з аналогічними моделями. Тому, наприклад, невеликий морозильник класу а може мати меншу споживану потужність, ніж містка модель класу а++. А за інших рівних більш економічний пристрій, як правило, коштує дорожче, однак ця різниця може досить швидко окупитися в процесі експлуатації.