Україна
Каталог   /   Велика побутова техніка   /   Морозильні камери

Порівняння Electrolux EUT 1040 AOW 78 л vs Snaige F-100-1101AA 100 л

Додати до порівняння
Electrolux EUT 1040 AOW 78 л
Snaige F-100-1101AA 100 л
Electrolux EUT 1040 AOW 78 лSnaige F-100-1101AA 100 л
від 11 072 грн.
Товар застарів
від 6 391 грн.
Товар застарів
Відгуки
0
0
24
Типморозильна шафаморозильна шафа
Загальний обсяг78 л100 л
No Frost
 /FrostFree/
Кількість відділень44
Функції та можливості
Мінімальна температура-24 °C-18 °C
Час збереження холоду13 ч17 ч
Потужність заморожування9 кг/добу12 кг/добу
Швидке заморожування
Перевішування дверцят
Інше
Управлінняповоротні зовнішнєкнопкові перемикачі
Клас енергоспоживанняA+A+
Споживання енергії в рік186 кВт*год168 кВт*год
Кліматичний класSN, N, ST, TN, ST, T
Рівень шуму45 дБ38 дБ
Габарити (ВхШхГ)85х60х64 см85x56x60 см
Країна виробництваЛитва
Колір корпусу
Дата додавання на E-Katalogлипень 2012січень 2004

Загальний обсяг

Загальний робочий об'єм морозильної камери. Більший об'єм дозволяє вмістити більше продуктів, однак позначається на габаритах і вартості агрегату; тому при виборі по даному параметру варто не гнатися за максимальною місткістю, а враховувати, який об'єм вам реально необхідний. Наприклад, при побутовому застосуванні середній необхідний об'єм становить 50 л на одну людину; а при виборі морозильної вітрини (див. Більш детальні рекомендації щодо вибору оптимального об'єму можна знайти в спеціальних джерелах.

Також варто враховувати, що морозильник нерідко розділяється на кілька відділень (див.нижче) — а значить, великий об'єм ще не гарантує, що в пристрій зможуть поміститися великі шматки продуктів.

No Frost

Система, що запобігає утворенню інею всередині морозильної камери. Спеціальний вентилятор забезпечує примусову циркуляцію повітря, волога при цьому конденсується в іній не в робочій камері, а в особливому відділенні. Періодично вентилятор вимикається, іній розтоплюється, і тала вода стікає в спеціальний лоток, з якого випаровується. Така система позбавляє користувача від необхідності періодично розморожувати морозильник для очищення від інею; з іншого боку, вона предьявляет особливі вимоги до упаковки продуктів, так як в таких морозилках продукти швидше за все зневоднюються.

Мінімальна температура

Найбільш низька температура, яку може підтримувати морозильна камера в стандартному режимі роботи. Від цього параметра залежить перш за все тривалість зберігання продуктів в морозильнику: вважається, що температури в -12 °C досить для збереження продуктів протягом місяця, -18 °C — 3 місяців, -24 °C — до року. У той же час потрібно враховувати, що на термін зберігання впливає не тільки температура, але і тип продукту, а також його якість перед заморожуванням.

Час збереження холоду

Час, протягом якого морозильна камера зберігає досить низьку температуру продуктів при відключенні Системи охолодження — наприклад, внаслідок поломки або перебою в електропостачанні. Технічно час збереження холоду для кожної моделі вираховується по-різному-наприклад, для морозильної камери з робочою температурою -18 °C це період, за який продукти в камері нагріються від -18 °C до -9 °C. Однак в будь-якому випадку вказується час, протягом якого Заморожені продукти гарантовано не нагріються до температури, при якій вони могли б втратити свої властивості.

Потужність заморожування

Один з основних показників продуктивність морозильника: приблизна кількість свіжих продуктів, яке морозильна камера здатна за 24 години повністю заморозити від кімнатної температури до мінімальної робочої температури. Для побутового використання цілком достатньою вважається потужність в 10-15 кг/добу, велика потужність може знадобитися, якщо доводиться за раз заморожувати багато продуктів, або ж в промислових цілях.

Швидке заморожування

Режим форсованого заморожування, при якому температура всередині морозильної камери короткочасно знижується аж до -24 °C. Цей режим призначений на той випадок, якщо потрібно одночасно заморозити велику кількість продуктів — без різкого зниження температури тепло від великої кількості незаморожених продуктів могло б привести до її критичного (аж до розморожування) підвищення.
Режим швидкого заморожування, як правило, необхідно вмикати завчасно – за 5 — 6 годин до завантаження продуктів – щоб морозильна камера встигла вийти на режим. При цьому необхідно враховувати підвищене навантаження на компресор — надовго включати швидке заморожування не можна. У деяких моделях передбачається автоматичне відключення режиму швидкого заморожування, в деяких це потрібно робити вручну.

Управління

Тип управління, передбачений в морозильнику. Спочатку даний параметр вказується за типом керуючих органів і місця їх розташування.

- Поворотні перемикачі. Управління за допомогою поворотних ручок; такі ручки, втім як і інші органи управління, можуть встановлюватися як всередині пристрою, так і зовні (для вбудованих морозильних камер управління завжди за замовчуванням внутрішнє). В цілому це максимально простий і недорогий варіант, застосовуваний в агрегатах відповідного рівня. Проте, навіть цього цілком достатньо-особливо якщо морозильник працює в більш-менш постійних температурних умовах (наприклад, на домашній або офісній кухні). У багатьох випадках справа обмежується тим, щоб один раз підібрати відповідне положення перемикача і після цього взагалі не чіпати настройки. Крім того, однозначними перевагами даного типу управління є надійність і простота в ремонті.

— Кнопковий. Кнопкові панелі в цілому вважаються більш просунутими, ніж поворотні перемикачі; конкретний функціонал морозильників з таким управлінням може бути різним, проте серед них помітно частіше зустрічаються моделі з додатковими функціями і можливістю точного налаштування температури. Що стосується розташування, то зустрічаються внутрішні і зовнішні Кнопкові панелі. Внутрішнє дозволяє приховати панель за дверима холодильника, забезпечивши акуратний зовнішній вигляд з мінімумом виступаючих деталей.
Зовнішнє розташування зручно тим, що для доступу до налаштувань не потрібно відкривати...дверцята. З іншого боку, реальна необхідність в такому розташуванні є не так часто, а кнопкову панель треба ще вписати в загальний дизайн агрегату (що не завжди виходить зробити кращим чином).

- Сенсорне. Сенсорні панелі вважаються наступним кроком у розвитку управління, після кнопок. Так, вони стильно і технологічно виглядають, на них не потрібно сильно натискати (досить дотиків), а на поверхні панелі немає виступаючих частин, кутів і щілин, що спрощує очищення від забруднень. Відповідно, наявність сенсорного управління характерно в основному для моделей середнього і топового рівня; обходиться воно трохи дорожче кнопкового, однак це непомітно на тлі загальної ціни агрегатів. А ось внутрішнє розташування в даному випадку зустрічається помітно рідше зовнішнього. Пов'язано це з тим, що сенсори особливо нема чого ховати за дверима — їх можна без проблем вписати в зовнішній дизайн пристрою. До того ж розміщення зовні дозволяє зайвий раз не відкривати дверцята для доступу до налаштувань.

Споживання енергії в рік

Середня кількість енергії, що споживається морозильною камерою за рік роботи. Зрозуміло, ці цифри не є абсолютно точними, фактичне енергоспоживання може бути різним залежно від конкретних умов експлуатації. Однак даний параметр цілком дозволяє оцінити» ненажерливість " пристрою і порівняти між собою різні моделі. При цьому він нерідко виявляється більш зручним і наочним, ніж клас енергоспоживання (див.вище), тому що в даному пункті мова йде про конкретну цифру (по якій можна вирахувати ще й вартість витраченого електрики).

Кліматичний клас

Кліматичний клас, якому відповідає морозильна камера.

Як випливає з назви, даний параметр описує умови навколишнього середовища, на які розрахований агрегат. Чим тепліше навколо — тим потужніше повинна бути морозилка і тим більш якісну термоізоляцію вона повинна мати. Конкретні класи позначаються буквами, ось найбільш популярні варіанти:

— SN (субнормальний). Моделі для прохолодного помірного клімату, мають робочий діапазон від +10 °С до + 32 °С. Такий агрегат може стати в нагоді в слабо опалювальному приміщенні, де температура може падати нижче +16 °С — наприклад, на веранді приватного будинку, в гаражі тощо.

— N (нормальний). Морозильна камера для помірного клімату, з робочим діапазоном зовнішніх температур до +16...+32 °С. Такий агрегат підійде для більшості житлових квартир і будинків в середніх широтах.

— ST (субтропічний). Моделі для субтропічного вологого тропічного клімату. Нормально працюють при діапазоні зовнішніх температур від +18...+38 °С.

— T (тропічний). Холодильники для сухого тропічного клімату. Розраховані на діапазон температур від +18 °С до +43 °С.

Зазначимо також, що на ринку представлено чимало моделей з розширеним температурним діапазоном, що охоплює кілька класів. Наприклад, агрегат з маркуванням N-ST буде мати діапазон температур +16...+38 °С. Такі морозильні камери незамінні в складному кліматі, умови якого не охоплюються одним стандартним класом — наприклад, при холодній зимі і...спекотному літі.
Electrolux EUT 1040 AOW часто порівнюють
Snaige F-100-1101AA часто порівнюють