Україна
Каталог   /   Мала побутова техніка   /   Кухня   /   Електрочайники

Порівняння Profi Cook PC-WKS 1167 G 2200 Вт 1.5 л нержавіюча сталь vs Redmond SkyKettle G213S 2200 Вт 1.7 л чорний

Додати до порівняння
Profi Cook PC-WKS 1167 G 2200 Вт 1.5 л  нержавіюча сталь
Redmond SkyKettle G213S 2200 Вт 1.7 л  чорний
Profi Cook PC-WKS 1167 G 2200 Вт 1.5 л нержавіюча стальRedmond SkyKettle G213S 2200 Вт 1.7 л чорний
Порівняти ціни 20
від 1 599 грн.
Товар застарів
Відгуки
ТОП продавці
Головне
Керування зі смартфона. Точне регулювання температури. Захист від нагрівання без води. Термометр.
Типзаварювальнийелектрочайник
Об'єм1.5 л1.7 л
Технічні хар-ки
Споживана потужність2200 Вт2200 Вт
Нагрівальний елементприхованийприхований
Покриття нагрівального елементунержавіюча стальнержавіюча сталь
Індикатор рівня води++
Терморегулятор
Регулювання температури45, 60, 85, 100 °C40, 55, 70, 85, 100 °C
Підтримка t° (чайник)
 /120 хвилин/
Термометр
 /у мобільному додатку/
Таймер відстрочки старту
 /у мобільному додатку/
Знімна кришка
управління зі смартфона
Інше
Форма корпусациліндрична
КонтролерStrix
Підсвічування
Матеріалсклоскло
Колір корпусу
Дата додавання на E-Katalogквітень 2019лютий 2019

Тип

Електрочайник. Електрочайники в класичному розумінні цього слова: ємності з нагрівачами всередині, призначені в основному для кип'ятіння води. Саме призначенням подібні пристрої і відрізняються від термопотів (див. нижче): чайники призначені перш за все для нагрівання води, можливість підтримки температури в них зустрічається рідко і не є основною функцією.

Термопот. Пристрої, що поєднують в собі риси електрочайників і термосів. Зовні відрізняються від електрочайників більш щільною кришкою і товстими стінками, зазвичай подвійними, які забезпечують поліпшену теплоізоляцію. Крім того, вода з термопота зазвичай наливається за допомогою помпи, вбудованої в кришку. Однак головна відмінність з точки зору функціоналу полягає в тому, що термопот призначений і для нагрівання води, і для підтримки її температури; при цьому завдяки посиленій теплоізоляції витрати енергії на підтримку температури виходять порівняно невисокими. Таким чином, подібний прилад дає змогу постійно мати під рукою запас гарячої води. Водночас за швидкістю нагрівання термопоти помітно поступаються традиційним електрочайникам, так що піклуватися про запас води потрібно заздалегідь.

Диспенсер гарячої води. Різновид чайників, зовні схожий з термопотами, а за принципом роботи нагадує функцію «гаряча вода» в кавомашинах. Основний резервуар диспенсер...а не має нагрівача – він використовується тільки для зберігання запасу води; а нагрівання здійснюється за проточним принципом, безпосередньо при наливанні в чашку або іншу ємність. Таким чином, процес отримання гарячої води займає лічені секунди і потребує мінімальних витрат енергії — адже нагрівається тільки той об'єм води, який подається «на вихід» диспенсера. При цьому подібні пристрої зазвичай дають змогу регулювати температуру нагрівання в досить широких межах; а в деяких моделях можна задати і необхідну ємність, отримавши в результаті строго певну кількість гарячої води. Головний недолік подібної техніки – досить висока ціна.

Заварювальний. Чайники, призначені не просто для отримання гарячої води, а безпосередньо для заварювання чаю та інших напоїв. Відмітна особливість таких моделей – наявність в комплекті ситечка (або іншого аналогічного пристосування) для заварювання. Крім того, вкрай популярною в таких пристроях функцією є терморегулятор, що дає змогу з легкістю вибирати оптимальну для різних ситуацій температуру. А в якості матеріалу корпусу традиційно використовується скло (в тому числі в поєднанні з металом): воно дає змогу ретельно стежити за процесом заварювання, контролюючи колір і прозорість вмісту, і при цьому не впливає на смак і запах напою. Зрозуміло, подібні чайники можна використовувати і для отримання звичайного окропу — досить зняти ситечко, або ж просто залишити його порожнім.

Набір для заварювання. Набір для приготування гарячих напоїв, що складається з двох окремих посудин — чайника і заварника. При цьому нагрівання води здійснюється в чайнику, а заварник може являти собою традиційний посуд, що взагалі не має власного нагрівача. У деяких ситуаціях подібні комплекти більш зручні, ніж описані вище заварювальні чайники: наприклад, деякі види заварки бажано відразу заливати гарячою водою, а не нагрівати її поступово. З іншого боку, набори з двох посудин більш важкі, громіздкі і дорогі, ніж універсальні чайники з можливістю заварювання; тому даний варіант зустрічається в наш час помітно рідше.
Відзначимо також, що електрочайники у вигляді самоварів також, по суті, являють собою набори для заварювання; однак вони мають свої особливості, тому виділені в окремий тип (див. нижче).

Для заварювання кави. Чайники з граціозною «лебединою шиєю» – тоненьким вигнутим носиком S-подібної форми для точкового проливу води. У моделях для заварювання кави найчастіше передбачена можливість точного контролю температури нагрівання води. Крізь носик таких чайників забезпечується поступове подання гарячої води необхідної температури для рівномірної екстракції кави в процесі заварювання. Також вони підходять для заварювання специфічних сортів чаю, для яких в пріорітет поставлений точний контроль за температурою води при приготуванні напою.

— Самовар. Моделі, що копіюють традиційні самовари. Як правило, мають оформлення в стилі ретро (див. «Дизайн»), проте навіть в рамках цього стилю зустрічаються пристрої, що досить оригінально виглядають. У будь-якому разі такий прилад зазвичай складається з основної посудини, в якій нагрівається вода, і заварювального чайника – він встановлюється на основну ємність зверху і гріється від її тепла. В цілому сучасні електросамовари цілком функціональні, проте більш громіздкі і дорогі, ніж звичайні електрочайники; тому самоварів в наш час випускається небагато, а розраховані вони в основному на шанувальників старовини і любителів оригінальних кухонних аксесуарів.

Об'єм

Номінальний об'єм чайника, простіше кажучи – найбільша кількість води, яку допускається в нього заливати. Саме до цього об'єму зазвичай промаркований індикатор рівня води (якщо він є — див. нижче). А для заварювальних наборів (див. «Тип») в даному пункті наводиться об'єм основного чайника; ємність заварника вказується окремо (див. нижче).

Чим більше об'єм – тим більше води можна нагріти в пристрої за один раз. З іншого боку, велика ємність електрочайника відповідним чином позначається на габаритах і вазі, а для нагрівання потрібна або висока потужність, або багато часу. Так що вибирати за даним параметром варто залежно від реальних потреб. Приміром, міні-чайники для дорожнього використання (або на одну людину) мають об'єм до 1 л. Для домашнього застосування в сім'ї з 2 – 3 осіб цілком вистачить моделі на 1,5 – 2 л. Пристрої на 2 – 3 л вже непогано підійдуть для невеликого офісу або аналогічної ситуації. А найбільш місткі моделі вміщають 10 л і більше — в основному це термопоти, призначені для «роздачі» гарячої води в їдальнях, кафе та інших місцях масового використання.

Регулювання температури

Можливості з регулювання температури, передбачені в конструкції чайника, а саме — конкретні значення температури, які можна виставити в пристрої. Підкреслимо, що мається на увазі саме автоматичне регулювання, при якому пристрій автоматично вимикається (або переходить в режим підтримки температури) після досягнення потрібного ступеня нагрівання.

Якщо в даному пункті зазначено кілька варіантів через кому (наприклад, «60 °С, 80 °С, 90 °С») — це означає, що дана модель має кілька фіксованих варіантів температури. Однак зустрічаються також пристрої з плавним реґулюванням, що дає змогу налаштовувати температуру з кроком в 5 °С, а то і в 1 °С; для таких пристроїв тут вказується весь діапазон регулювання, наприклад, «60 – 100 °С».

В цілому чим більше можливостей з налаштування температури є в чайнику – тим він універсальніший, тим точніше можна підібрати оптимальний режим заварки для того чи іншого напою. Ось найпростіша таблиця рекомендованих температур:

білий чай – 60 °С;
жовтий чай – 70 °С;
зелений чай – 80 °С;
чорний чай — 90 °С;
– ройбуш (ройбос), каркаде – 100 °С (аж до кипіння);
дитяче харчування – 40° С.

Зрозуміло, з подібних правил бувають і винятки — залежно від конкретного виду...напою. Наприклад, окремі сорти зеленого чаю допускається заварювати і при 90 °С.

Термометр

Пристрій, що відображає температуру води в ємності чайника. Наявність термометра корисно в тому випадку, якщо воду потрібно нагріти до певної температури. Однак, на відміну від терморегулятора, термометр не відключає чайник автоматично — це потрібно робити вручну. Також термометр дозволяє оцінити, наскільки охолола нагріта вода по закінченні часу і чи можна її використовувати, не нагріваючи знову.

Таймер відстрочки старту

Функція, що дозволяє заздалегідь виставити час вмикання чайника. Наприклад, можна залити воду увечері і встановити таймер на ранок, так, щоб до моменту пробудження вона закипіла. Це позбавляє від необхідності включати чайник вручну і чекати, поки нагріється вода.

Знімна кришка

Можливість повністю зняти кришку чайника. Подібна можливість не має особливого значення при штатному використанні, проте вона забезпечує додаткову зручність, якщо чайник потрібно вимити зсередини — знімна кришка, на відміну від традиційної незнімною, не буде бовтатися на кріпленні, бити по руках і створювати інші незручності. З іншого боку, існує певний ризик втратити таку кришку, тому дана особливість зустрічається нечасто.

Форма корпуса

Загальна форма корпуса електрочайника.

Конічна. Найбільш популярний варіант: широкий у підстави корпус, дещо звужується догори. Така форма сприяє стійкості: центр тяжкості виходить максимально зміщеним донизу. Правда, мити зсередини такий чайник може бути не дуже зручно за порівняно невеликих розмірів отвори у верхній частині.

Циліндрична. Циліндрична форма передбачає більш-менш однакову ширину корпусу і біля основи, і зверху. При тій же висоті і діаметрі підстави такі чайники вміщують дещо більше води, ніж конічні; крім того, такий пристрій простіше мити завдяки широкому отвору під кришку.

Похила. Корпус трохи нахилений вперед; ширина такого корпусу зазвичай більш-менш однакова по всій висоті. Подібні чайники мають незвичайний, що виділяється зовнішній вигляд; крім того, з них дещо легше наливати воду — для цього потрібно нахилити пристрій на менший кут, ніж при циліндричному і тим більше при конічному корпусі. Проте принципових переваг перед тією ж циліндричною формою даний варіант не дає, а коштує він дорожче, тому і зустрічається нечасто.

Контролер

Назва контролера, встановленого в приладі.

Контролером називають електронну схему, яка безпосередньо відповідає за управління роботою — перш за все за відключення нагрівання при закипанні або вмиканні без води. У нашому каталозі назва такої схеми уточнюється в тому разі, якщо мова йде про прогресивний контролер, який помітно перевершує більшість рішень на ринку за якістю і надійністю. При цьому в характеристиках вказується не конкретна модель, а загальний бренд — цього в даному разі цілком достатньо.

Найбільш надійними, довговічними і безпечними в наш час вважаються контролери британських виробників Strix і Otter. Принципових відмінностей в цьому плані між даними варіантами немає, будь-який з них є ознакою якісного чайника (навіть якщо загальний функціонал пристрою досить скромний). З іншого боку, подібне оснащення неминуче позначається на ціні.

Підсвічування

Декоративне підсвічування корпусу або ємності чайника. Має в основному естетичне значення — покращує зовнішній вигляд пристрою. Іноді може служити своєрідним індикатором, наприклад, міняти колір при закипанні води.
Динаміка цін
Profi Cook PC-WKS 1167 G часто порівнюють