Україна
Каталог   /   Велика побутова техніка   /   Вбудована техніка   /   Духові шафи

Порівняння Hotpoint-Ariston FA3 841 H BL HA vs Hotpoint-Ariston FA3 540 H IX HA

Додати до порівняння
Hotpoint-Ariston FA3 841 H BL HA
Hotpoint-Ariston FA3 540 H IX HA
Hotpoint-Ariston FA3 841 H BL HAHotpoint-Ariston FA3 540 H IX HA
від 9 750 грн.
Очікується у продажу
від 22 940 грн.
Товар застарів
Головне
Типелектричнаелектрична
Органи управлінняповоротні з сенсорамиповоротні з сенсорами
Об'єм71 л66 л
Температура готування60 – 250 °C60 – 250 °C
Функції та можливості
Режими готування
гриль
конвекція
гриль
конвекція
Кількість режимів10 шт7 шт
Функції
термостат
таймер
автоматичне відключення
термостат
таймер
автоматичне відключення
Додатково
Кількість стекол дверцят22
автодоводчик дверцят
Напрямні дек
телескопічні на одному рівні /1/
гратчасті
Очищення внутрішніх стінок
каталітичне
 
Інше
Клас енергоспоживанняA+A
Потужність підключення2.9 кВт2.9 кВт
Габарити (ВхШхГ)59.5x59.5x57 см60x60x55 см
Розміри для монтажу (ВхШхГ)600x560x560 мм575x560x560 мм
Колір корпусу
Дата додавання на E-Katalogжовтень 2016жовтень 2016

Об'єм

Робочий об'єм духової шафи. Від цього показника залежить, з одного боку, ємність і кількість продуктів, яку можна приготувати в пристрої за один захід, з іншого — кількість місця, яке потрібно для вбудовування.

Об'єм близько 50 – 60 л вважається цілком достатнім для сім'ї з 2 – 3 осіб, саме такий об'єм мають більшість сучасних вбудованих духовок. Однак зустрічаються й інші варіанти — скромні моделі на 20 – 30 л, схожі по місткості з мікрохвильовками, великі за об'ємом для домашньої випічки і великогабаритні шафи на 100 л і більше, розраховані радше на кафе і ресторани, ніж на домашнє застосування.

Кількість режимів

Кількість режимів приготування, передбачена в конструкції духової шафи. В даному разі під режимом приготування мається на увазі загальний формат роботи — наприклад, «нагрівання», «нагрівання+конвекція» тощо. Відповідно, даний показник сильно залежить від додаткового оснащення (див. «Функції»), проте навіть в аналогічних моделях кількість режимів може бути різною. Загалом чим більше режимів приготування — тим більше можливостей для готування, тим простіше буде підібрати оптимальний режим під конкретну ситуацію.

Напрямні дек

Тип напрямних для встановлення дек, які використовуються в духовці.

Решітчасті. Класичні напрямні, які мають вигляд щілин з виступами в бокових стінках духовки. Така конструкція надзвичайно проста і коштує недорого. Проте вона не дуже зручна — при витяганні дек доводиться тягнути руку в нагріту духовку, а значить, для цього обов'язково знадобиться рукавиця або прихватка. Та й саме витягання може потребувати зусиль, особливо якщо напрямні забруднені і деки в них ходять туго.

Телескопічні. Висувні напрямні, на яких деко «виїжджає» з духовки, зазвичай, відразу при відкритті дверцят. Такі пристосування зручніше решітчастих, проте дорожче і підходять не для всіх ситуацій (наприклад, іноді для перевірки страви потрібно тільки відкрити кришку, не витягуючи її). Тому в більшості моделей телескопічні напрямні тільки на одному рівні. А ось телескопічні напрямні на двох рівнях або навіть на трьох рівнях вже відносить пристрій до топ сегмента.

Очищення внутрішніх стінок

Тип очищення внутрішньої поверхні, передбачений у духовці. Зазначимо, що забруднення в будь-якому випадку доводиться видаляти ганчіркою або губкою, проте в сучасних духовках нерідко передбачаються різні хитрощі, які полегшують процес. Варіанти можуть бути такими:

- Каталітична. У духовках з таким способом очищення застосовується спеціальне покриття стінок: воно розщеплює жири та інші забруднення, що важко виводяться на складові елементи, які можна легко видалити. Ефективність такого покриття знижується згодом, проте, зазвичай, його вистачає щонайменше кілька років повноцінного використання. Зазначимо, що каталітичне покриття може бути реалізовано нанесенням на спеціальні пластини знімні, які встановлюються на задню або бічні стінки духової камери.

- Очищення пором. Очищення за допомогою гарячої пари, яка розм'якшує забруднення, що присохли, і частково розщеплює жири. В одних моделях для цього передбачається вбудований парогенератор, в інших достатньо поставити в робочу камеру ємність із водою та включити програму очищення.

- Піролітична. Очищення за допомогою нагрівання камери до дуже високої температури – близько 500 °С. За такої температури більшість забруднень перепалюється в золу, яку потім можна легко видалити. Піролітичне очищення вважається найбільш ефективним, проте духовки з такою функцією коштують дорого, а сам процес займає чи...мало часу, потребує значних витрат електрики/газу і може призводити до появи неприємних запахів.

Клас енергоспоживання

Даний показник характеризує те, наскільки економічно духовка споживає електроенергію. Першопочатково класи маркувалися латинськими літерами від А (найвищий) і далі по мірі зниження; пізніше з'явилися поліпшені класи А+, А++ і т. ін. (чим більше плюсів — тим краще). Більш енергоефективні моделі коштують дорожче, однак можуть окупитися в процесі використання, особливо якщо готувати доводиться часто і багато.

Габарити (ВхШхГ)

У випадку з духовими шафами, габарити визначають не тільки розміри, а й умовний форм фактор та можливості встановлення моделей. Розділяючи по висоті, пристрої можуть бути компактними (низькими) для встановлення в підвісних тумбочках та повнорозмірними – класичні духові шафи для вбудовування під стільницю. Що стосується ширини, то крім стандартних моделей на 60 см зустрічаються вузькі (45 см) і широкі (90 см) для взаємодії з аналогічними широкими варочними поверхнями.
Динаміка цін
Hotpoint-Ariston FA3 540 H IX HA часто порівнюють