Україна
Каталог   /   Велика побутова техніка   /   Морозильні камери

Порівняння Atlant M 7606-100 N 245 л vs Gorenje F 6181 AW 270 л

Додати до порівняння
Atlant M 7606-100 N 245 л
Gorenje F 6181 AW 270 л
Atlant M 7606-100 N 245 лGorenje F 6181 AW 270 л
від 27 549 грн.
Товар застарів
від 12 857 грн.
Товар застарів
Відгуки
0
0
1
0
0
0
110
Типморозильна шафаморозильна шафа
Загальний об'єм245 л270 л
No Frost
Кількість відділень8
/6 ящиків, 2 полиці/
Велика шухляда
Полички на дверцятах2 шт
Функції та можливості
Мінімальна температура-18 °C-24 °C
Час збереження холоду20 ч28 ч
Потужність заморожування13 кг/добу
Швидке заморожування
Перевішування дверцят
Індикатор закриття дверцятзвуковий
Інше
Управліннякнопкові внутрішнєповоротні перемикачі
Клас енергоспоживанняA+A+
Споживання енергії в рік303 кВт*год297 кВт*год
Кліматичний класSN, N, ST, T
Рівень шуму43 дБ42 дБ
Габарити (ВхШхГ)187x60x63 см180х60х64 см
Вага71 кг71 кг
Країна виробництваБілорусь
Колір корпусу
Дата додавання на E-Katalogберезень 2018червень 2012

Загальний об'єм

Загальний робочий об'єм морозильної камери. Більший обсяг дає змогу вмістити більше продуктів, проте позначається на габаритах та вартості агрегата; тому при виборі за цим параметром варто не гнатися за максимальній місткістю, а враховувати, який обсяг вам реально необхідний. Наприклад, при побутовому застосуванні середній необхідний об'єм становить 50 л на одну особу; а при виборі морозильної вітрини (див. «Тип») необхідний врахувати кількість продуктів, що виставляються на продаж. Більше детальні рекомендації щодо вибору оптимального обсягу можна знайти у спеціальних джерелах.

Також варто враховувати, що морозильник нерідко поділяється на кілька відділень (див. нижче) - а значить, великий об'єм ще не гарантує, що пристрій можуть поміститися великі шматки продуктів.

No Frost

Система, що запобігає утворенню інею всередині морозильної камери. Спеціальний вентилятор забезпечує примусову циркуляцію повітря, волога при цьому конденсується в іній не в робочій камері, а в особливому відділенні. Періодично вентилятор вимикається, іній розтоплюється, і тала вода стікає в спеціальний лоток, з якого випаровується. Така система позбавляє користувача від необхідності періодично розморожувати морозильник для очищення від інею; з іншого боку, вона предьявляет особливі вимоги до упаковки продуктів, так як в таких морозилках продукти швидше за все зневоднюються.

Велика шухляда

Наявність у морозильній камері шухляди збільшеного розміру. Такі великі контейнери дають змогу повністю зберігати індичку та інші великогабаритні продукти. Варто відзначити, що поняття великої шухляди може змінюватись в залежності від виробника — в деяких випадках цілком можливо, що він буде порівнянний з класичною шухлядою іншої моделі.

Полички на дверцятах

Полички зсередини дверцят морозилки послужать притулком для невеликих продуктів на кшталт пачки олії або морозива. Також вони сприяють швидкому доступу до вищезгаданого вмісту. Зазначимо, що кількість поличок може бути різною, а залежно від виробника морозильного обладнання та внутрішнього облаштування агрегата вони бувають різними по ширині. У будь-якому випадку, дверні полички в кількості кількох штук набагато зручніше підходять для розподілу дрібних продуктів.

Мінімальна температура

Найбільш низька температура, яку може підтримувати морозильна камера в стандартному режимі роботи. Від цього параметра залежить перш за все тривалість зберігання продуктів в морозильнику: вважається, що температури в -12 °C досить для збереження продуктів протягом місяця, -18 °C — 3 місяців, -24 °C — до року. У той же час потрібно враховувати, що на термін зберігання впливає не тільки температура, але і тип продукту, а також його якість перед заморожуванням.

Час збереження холоду

Час, протягом якого морозильна камера зберігає досить низьку температуру продуктів при відключенні Системи охолодження — наприклад, внаслідок поломки або перебою в електропостачанні. Технічно час збереження холоду для кожної моделі вираховується по-різному-наприклад, для морозильної камери з робочою температурою -18 °C це період, за який продукти в камері нагріються від -18 °C до -9 °C. Однак в будь-якому випадку вказується час, протягом якого Заморожені продукти гарантовано не нагріються до температури, при якій вони могли б втратити свої властивості.

Потужність заморожування

Один з основних показників продуктивність морозильника: приблизна кількість свіжих продуктів, яке морозильна камера здатна за 24 години повністю заморозити від кімнатної температури до мінімальної робочої температури. Для побутового використання цілком достатньою вважається потужність в 10-15 кг/добу, велика потужність може знадобитися, якщо доводиться за раз заморожувати багато продуктів, або ж в промислових цілях.

Індикатор закриття дверцят

Система, яка відстежує закриття дверцята морозильника. Якщо дверцята тривалий час не закрита, або закрита недостатньо щільно, подається звуковий або світловий (залежно від моделі) сигнал. Це дозволяє уникнути критичного підвищення температури в робочій камері і зберегти якість продуктів.

Управління

Тип управління, передбачений в морозильнику. Спочатку даний параметр вказується за типом керуючих органів і місця їх розташування.

- Поворотні перемикачі. Управління за допомогою поворотних ручок; такі ручки, втім як і інші органи управління, можуть встановлюватися як всередині пристрою, так і зовні (для вбудованих морозильних камер управління завжди за замовчуванням внутрішнє). В цілому це максимально простий і недорогий варіант, застосовуваний в агрегатах відповідного рівня. Проте, навіть цього цілком достатньо-особливо якщо морозильник працює в більш-менш постійних температурних умовах (наприклад, на домашній або офісній кухні). У багатьох випадках справа обмежується тим, щоб один раз підібрати відповідне положення перемикача і після цього взагалі не чіпати настройки. Крім того, однозначними перевагами даного типу управління є надійність і простота в ремонті.

— Кнопковий. Кнопкові панелі в цілому вважаються більш просунутими, ніж поворотні перемикачі; конкретний функціонал морозильників з таким управлінням може бути різним, проте серед них помітно частіше зустрічаються моделі з додатковими функціями і можливістю точного налаштування температури. Що стосується розташування, то зустрічаються внутрішні і зовнішні Кнопкові панелі. Внутрішнє дозволяє приховати панель за дверима холодильника, забезпечивши акуратний зовнішній вигляд з мінімумом виступаючих деталей.
Зовнішнє розташування зручно тим, що для доступу до налаштувань не потрібно відкривати...дверцята. З іншого боку, реальна необхідність в такому розташуванні є не так часто, а кнопкову панель треба ще вписати в загальний дизайн агрегату (що не завжди виходить зробити кращим чином).

- Сенсорне. Сенсорні панелі вважаються наступним кроком у розвитку управління, після кнопок. Так, вони стильно і технологічно виглядають, на них не потрібно сильно натискати (досить дотиків), а на поверхні панелі немає виступаючих частин, кутів і щілин, що спрощує очищення від забруднень. Відповідно, наявність сенсорного управління характерно в основному для моделей середнього і топового рівня; обходиться воно трохи дорожче кнопкового, однак це непомітно на тлі загальної ціни агрегатів. А ось внутрішнє розташування в даному випадку зустрічається помітно рідше зовнішнього. Пов'язано це з тим, що сенсори особливо нема чого ховати за дверима — їх можна без проблем вписати в зовнішній дизайн пристрою. До того ж розміщення зовні дозволяє зайвий раз не відкривати дверцята для доступу до налаштувань.
Динаміка цін
Atlant M 7606-100 N часто порівнюють
Gorenje F 6181 AW часто порівнюють